Turismiettevõtted | Vaatamisväärsused Eestis | Kaardiotsing | Artiklid |
Millised Eesti restoranid on tänavu parimad?30.oktoober 2014
Selgunud on Eesti TOP 50 söögikohtade paremusjärjestus. Neli kõige kõrgemale jõudnud restorani - Alexander (Pädaste mõis), Horisont, Noa Peakoka Saal ja Tchaikovsky - olid hindajate meelest söögi poolest võrdsed, otsustavaks said jookide, teeninduse ja miljöö eest antud punktid.
Eesti söögikohtade valimise ajaloo kolmas parim restoran on Noa Peakoka Saal. Järgnesid Alexander, Horisont, Tschaikovsky ning Põhjaka. Varem on parimaks tunnistatud restoran Ö kahel korral ning Alexander neljal korral.
Tallink Hotelsi eestvedamisel tunnustati kõige paremat joogipakkujat. Kolme nominendi (Dominic, Leib Resto&Aed, Ribe) seast oli parim Ribe. Ja Dansukkeri eestvedamisel kõige paremat magustoiduvalmistajat. Viie nominendi (Cru, Lime Lounge, Noa, Põhjaka, Tchaikovsky) seast osutus parimaks Tchaikovsky.
«Toit on inimeste Eestisse tulekul ja Eestis ringiliikumisel järjest suurem motivaator. Informatsiooni erinevatest söögikohtadest on piisavalt ja inimesed lähevad välja sööma juba iga kord väga kindlate ootustega. Toiduelamsuse annab söögi, joogi, teeninduse ja söögikoha miljöö koosmõju. Ükski nendest neljast ei ole rohkem- ega vähemtähtis. Seepärast on märgilise tähendusega, et käesoleval aastal otsustasid võitja mitte toit, vaid kolm ülejäänud kriteeriumit.» räägib Eesti Maitsete eestvedaja Aivar Hanson.
Eesti parimad söögikohad seatakse paremusjärjestusse seitsmendat aastat. Hindajateks on 30 toidukirjutajast koosnev žürii, kellest 12 on Eestist ja 18 välismaalt. Hindamine toimub Rootsi restoranigiidi White Guide poolt väljatöötatud saja-punkti-hindamissüsteemis, kus söögikoht võib saada toidu eest maksimaalselt 40 punkti, joogi eest 20, teeninduse eest 25 ja miljöö eest 15 punkti.
Eesti Maitsed on 2008. aastal alustatud programm, mis tutvustab Eestit, kui hea toidu maad. Tänavune paremusjärjestus on järgmine:
|